Ridefysioterapi og handicapridning

Vi tilbyder ridefysioterapi under sygesikringen på flg. ugedage; mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Se afbudsreglerne længere nede på siden.

Mailadresse til henvendelser og afbud vedr. ridefysioterapien: ridefys@kirstin.dk 

Bemærk- Afbud på dagen, SKAL ringes ind til fysioterapeuten!! Mail er ikke nok i disse tilfælde-

Kirstin Skjoldshøj tlf: 26 74 28 48

Handicapridning og ridefysioterapi

Er du handicappet på en eller anden måde, eller har du bare behov for et specialtilrettelagt forløb, har vi også tilbud til dig der gerne vil ride, uanset om det skal være som behandling, hobby eller sport.

 Hvis du ønsker information om ridefysioterapi, handicapridning eller anden special tilrettelagt ridning, så kontakt Kirstin Skjoldshøj helst på mail ridefys@kirstin.dk

 Du kan læse en masse om ridefysioterapi på http://www.ridefys.dk/.  

  Baunehøj Ridecenter er godkendt som handicapridecenter, og godkendt til behandling af patienter i ridefysioterapien under overenskomst med sygesykringen. Vi har rampe med forskellige opstigningsmuligheder, lift og alverdens hjælpemidler og udstyr, samt et opvarmet venterum.

Vi har gode ridehuse og ridebaner, og bruger desuden den nærliggende skov og ridestier i området så meget som muligt. 

Ridefysioterapeuterne Kirstin Skjoldshøj og Sidsel Anderberg står for behandlingen af patienter i ridefysioterapien på Baunehøj Ridecenter i hverdagene.

 Derudover er der hver dag 5-7 faste medarbejdere, som hjælper med at klargøre hestene med det rette udstyr, trækker hestene, går med som støtteperson eller bagrytter, alt efter hvilket behov patienten/rytteren har. 

Forsikringsforhold

Det er på eget ansvar at modtage ridefysioterapi eller ride i handicapridningen, og patienter/ryttere skal derfor til at have en dækkkende ulykkesforsikring. Der er risiko for at falde af hesten, og man kan slå sig i den forbindelse.
Vi gør naturligvis hvad vi kan, for at undgå at ulykker sker, men når vi arbejder med både mennesker og dyr, kan der ske utilsigtede hændelser.

 

Patientsikkerhed

Ridehjelm - Det er påbudt at ride med ridehjelm. Det bedste er, at du anskaffer dig din egen personlige ridehjelm.
Der er dog altid
 ridehjelme til udlån på ridecentret, og disse kan anvendes i opstartsfasen, herefter anbefales det at anskaffe sin egen hjelm.   

Påklædning - Husk praktisk påklædning som passer til årstiden. Tøjet skal ikke være i glat materiale, som f.eks. nylon, og der må ikke være kraftige syninger på indersiden af bukserne. Der må ikke være snørebånd i skoene, da de kan hænge fast i stigebøjlerne.

Utilsigtede hændelser - Der kan ske utilsigtede hændelser, når man har med mennesker og dyr at gøre.

Hvis der sker noget utilsigtet, så er der forskellige mulighed for at klage, eller måske få erstatning, hvis der er sket noget utilsigtet og du er kommet til skade.
Læs mere om dette her i pjecen:
 ”Hjælp os med at blive endnu bedre” https://stps.dk/da/~/media/9284721F392C4A4FBE738BA50F013C4E.ashx 

 

Afbudsregler

Afbud meddeles til ridefysioterapeuten så tidligt som muligt, SENEST dagen før kl 15. så vi kan planlægge dagen i god tid!

 Sker det senere end kl. 18 dagen før, udstedes en regning til patienten på kr. 275. Beløbet går til dækning af personale- og administrationsomkostninger.

I tilfælde af hyppige afbud eller udeblivelse vil ridefysioterapeuten i samråd med patienten revurdere, om ridefysioterapi er den rette behandling. Altså er et stabilt fremmøde en forudsætning for at kunne modtage ridefysioterapi og have gavn af dette.   

Afbud sker til din ridefysioterapeut Helst på mail, dog pr tlf ved afbud på samme dag.

AFBUDSMAIL: ridefys@kirstin.dk

 

 Lukkedage 

 Handicapridningen og ridefysioterapien holder altid lukket på helligdage (Undtaget 1. maj og 5.juni) , samt mellem jul og nytår, og i hele juli måned! (se præcise datoer for sommerferie i kalenderen eller på opslag på ridecentret)

Vi informerer altid om øvrige ferier og andre lukkedage med opslag i ridefysioterapien, og med oplysningssedler der sendes med hjem

 Desuden opdateres hjemmesiden her løbende mht. ferier i ridefys og handicapridning. Se i kalenderen her: https://www.baunehoejridecenter.dk/kalender 

Vær opmærksom på at når du rider i specialtilrettelagt ridning eller handicapridning, så refunderes der ikke i beløbet i måneder hvor der er dage, hvor vi har lukket pga. helligdage eller ferie. Der er taget højde for dette i betalingen.

Dog opkræves der ikke for ridning i juli måned, hvor vi holder sommerferie. 

 

Persondataloven 

Se vores persondatapolitik her: 

 /cms/Clubbaunehoejridecenter/ClubImages/udkast-til-persondatapolitik1.docx

 Eller læs om den på opslag ved rampen i ridefysioterapien 

 Hvis du ønsker information om ridefysioterapi, handicapridning eller anden special tilrettelagt ridning, så kontakt Kirstin Skjoldshøj helst på mail ridefys@kirstin.dk