Viden om ridetimerne

Sådan foregår en ridetime

Ridelæreren ankommer senest 15 minutter før dagens første ridetime starter, og er til stede min 15 min efter sidste hold. Er du ny, kommer du i god tid og taler med ridelæreren, og/eller hjælperpigerne om hvilken hest du skal ride. Er du fast på holdet og ved hvilken hest du skal ride, kan du komme op til 30 min før og gå i gang med at klargøre din hest- Der er aftale med dem der har privatheste at der minimum 15 min før holdene starter, skal gøres plads på gangen til at eleverne kan sadle op.

Man må gerne selv komme med ønsker til hvilken hest man skal ride, men det er ridelæreren som afgør hvilken pony eller hest den enkelte elev skal ride på. Vi ser helst at alle elever skal prøve forskellige heste undervejs i et forløb hos os. Vi har både heste og ponyer, der passer til de fleste niveauer.

Når du har fået tildelt en hest, skal den sadles op hvis den ikke allerede er ude på et ridehold. Hesten skal strigles både inden ridetimens start og efter timen, såfremt din hest er ledig til det. Hovene skal også renses. Hvis man ikke ved hvordan man gør kan man altid spørge sin ridelærer eller hjælperpigerne om hjælp. Se desuden de hjælpevideoer som Dansk Rideforbund har lavet her: 

https://rideforbund.dk/rideklub-elevskole/4-uddannelse/e-l%C3%A6ringskursus-til-for%C3%A6ldre

Og beskrivelsen af basisreglerne for soignereing af Baunehøjs heste og ponyer: (Dog mest til rutinerede ryttere, men godt at læse for alle)
https://www.baunehoejridecenter.dk/page/basisregler-for-soignering-og-ved-ridning-af-baunehoejs-heste-og-ponyer

 

 Hver hest har egen sadel og hovedtøj, og en striglekasse. Respekter dette og hæng tingene rigtigt på plads.

Selve undervisningen varetages fast af en vores instruktører/ridelærere, er vedkommende forhindret, så har vi et stærkt vikarkorps parat til at træde til.

Hvis eleverne ønsker at blive trukket, er dette en som hovedregel en forældre opgave. Dog har vi hjælperpiger på begynderholdene, og disse kan også hjælpe til med at trække. Derfor er ridning altså IKKE udelukket, hvis f.eks. forældrene er bange for heste, eller af andre årsager ikke kan trække.


I starten af ridetimen bruges der tid til efterspænding af sadel og andet udstyr, samt tilpasning af stigbøjler. Derefter opvarmes i skridt.
Underviseren hjælper til så godt, som muligt.

Efter opvarmningen i skridt starter opvarmningen i trav, og derefter i galop. Hvis holdet er nået til dette niveau. I løbet af timen kan der komme teoretisk læring, og der vil være forskellige opgaver i løbet af timerne. Der vil dog også være mange gentagelser, og gentagelser af øvelserne, da eleverne har brug for sikkerhed og gentagelser for at lære bedst muligt.

Det er vigtigt at tænke på at det er dyr vi har med at gøre, og de har behov for klar besked om hvad de skal, og derfor er det klart at rytteren skal lære de rigtige signaler at kende, så hesten/ponyen forstår hvad det er den skal-. Og det er vigtigt at forstå at heste også kan finde på at gøre ting de ikke må. Også selvom det er rutinerede og søde heste vi har.

 De sidste 10 minutter af ridetimen bruges til afskridtning, og underviseren kan her have behov for at gå en tur i stalden og tjekke at alle er klar til næste ridetime.
Hvis/når underviseren ikke er til stede må der som hovedregel kun rides skridt.
Det er ikke tilladt at lade andre end tilmeldte elever ride på rideholdene.
Vi har som regel op til max 8 elever pr. hold, som regel færre, da der skal være tid og plads til alle.  Husk at vise hensyn til hinanden og hestene i stalden. 

I løbet af ridetimerne vil der indgå teori, og det vil være muligt, og en rigtig god ide i øvrigt, at tage ryttermærkerne.  Din ridelærer kan fortælle mere om dette.

 

Rideudstyr

Alle elever skal ride med ridehjelm. Du kan låne en, men vil du fortsætte til ridning anbefales du at købe en godkendt hjelm, der passer nøjagtig til dig.

Ellers skal du have praktisk tøj på, der sidder tæt og er behageligt. Husk at vi kan ride udendørs, i skov eller på ridebane når vejret er til det.

Det er en god idé at bruge handsker til ridning, og det er også en rigtig god ide at anskaffe sig en sikkerhedsvest. Vi har dog også et par stykker til låns.

Hvis du ikke har ridestøvler, så kan du bruge gummistøvler eller andre støvler med lav hæl. Det er ikke tilladt at ride med gummisko eller snøresko. Husk at skrive navn i dine egne ting.