Nyhedsbrev for Baunehøj august 2018

Så rammer vi den 1. august, og vi skal i gang igen efter sommerferien, hvor skolehestene har gået på fold, nogle har holdt helt fri, mens andre har hygget med sommerparterne. Vi havde desuden en vellykket ridelejr i det solrige og varme vejr. Efterfølgende er staldene er blevet ordnet og kalket indvendigt, så de er klar til en ny sæson. Vi mangler at blive færdige udvendigt, men det bliver vi i løbet af de næste uger. Desuden er vi i gang med at få halm, hø og wrap til den kommende sæson hjem. Dette har krævet en del udfordringer i år, men det er lykkedes!

Her er lidt flere oplysninger til alle jer der kommer på Baunehøj Ridecenter:

Vi starter med de mindre sjove nyheder:

Prisstigninger pr. 1/9 2018

Grundet tørken er priserne steget på halm og wrap. Prisstigninger på andre områder forventes at komme. Stigningerne er drastiske-. Udbyttet på markerne er halveret. Fortsætter tørken, vil det blive mere end halveret.

Mange kan ikke få nok til hestene, som det ser ud nu. Jeg har dog sikret, at vi på Baunehøj, har det vi skal bruge til hele året- 
Men! Det koster mere end det plejer.

Derfor stiger priserne pr. 1/9.

www.baunehoejridecenter.dk under priser, ses de opdaterede priser pr. 1/9. Her er priserne listet op, så de bør være overskuelige for alle. 

Lad os alle bede om regn!


Rideskolesadelrummet

Vi er stadig i gang med at lave nyt sadelrum og toilet i stalden. Desværre tager projektet længere tid end forventet, men vi er i gang! I må bære over med os og glæde jer til det færdige resultat.

Hvor de forskellige hestes udstyr hænger, ses på tavlen i den store stald.

 

Arbejdsdag!  For alle

Den 22-23/9 satser jeg på at vi holder en arbejdsdag/weekend. Sæt kryds i kaldenderen, så kommer der mere info senere ?? Det er altid hyggelig t og effektivt, når vi sammen giver en hånd med at få forbedret nogle ting, der kommer os alle på Baunehøj tilgode.


Hjemmesiden og facebook grupperne

Husk at holde dig opdateret på hjemmesiden www.baunehoejridecenter.dk  
Udover hjemmesiden er det en god ide også at holde sig opdateret på vores Facebook grupper. Baunehøj Rideklub Næstved har en facebook side med samme navn, som rummer oplysninger til alle klubbens medlemmer, og dermed også brugere af Baunehøj Ridecenter.

For rideskoleeleverne er der også siden ”Rideskolen Baunehøj”

For opstaldere/hesteejere er der siden ”Baunehøj Ridecenter – Intern gruppe for opstaldere”, som rummer interne beskeder vedr. heste og opstaldning.


Opsadling til ridehold.

Husk at der skal være plads til alle, når vi starter op igen. Skolerytterne skal have 15 min til at sadle op inden timen starter. I dette tidsrum forventes det at privatryttere giver plads, så skolerytterne kan sadle op og være klar til timen.
(Se evt. ridehusreservationerne for hvornår der er hold)

 

Stævner og arrangementer i den kommende periode:

Her er de arrangementer som foreløbigt er planlagt for efteråret og vinteren.

D stævne med klubmesterskaber i dressur og spring, samt distriktsmesterskab for hold i springning i weekenden den 20-21/10.

Rid for dommer kursus i uge 42 (dag kommer senere)

C stævne i Spring den 10-11/11

Holdridning søndag den 2/12

Følg med i kalenderen på hjemmesiden http://www.baunehoejridecenter.dk/. Hvor arrangementerne vil blive lagt op.

 

Medlemskab af rideklubben:

Alle der rider på Baunehøj skal være medlem af Baunehøj Rideklub Næstved.
Det gælder dig der rider på hold eller har part på Baunehøjs heste, dig der har din egen hest opstaldet, dig der har din egen hest med på Baunehøj, dig der har part på en af de opstaldede heste, og dig der er underviser som jævnligt rider på jeres heste og benytter Baunehøjs faciliteter.

 

 

 

 

 

Særligt til dem der har hest opstaldet på Baunehøj:

Ormekur:

Alle heste på Baunehøj skal følge vores ormebekæmpelsesprogram.

Sidst i september/start oktober alt efter vejret skal hestene have ormekur evt. analyseret gødningsprøver.

Jeg har, for at være på forkant, allerede forhørt mig hos dyrlægerne på universitetshospitalet i Taastrup, om hvordan vi passer bedst muligt på hestene i ormebehandlingen. De er i gang med en større undersøgelse af orm, særligt den frygtede blodorm, som hvert år er årsag til slem kolik som koster hesteliv.

Jeg er kommet i kontakt med dyrlægerne derinde efter Cassiopeias koliktilfælde i maj måned. Hun havde selvfølgelig ingen orm, da vi jo havde analyseret og behandlet hestene på Baunehøj i april, men de undersøger alt alligevel derinde. Heldigvis og desværre er der ikke fundet nogen forklaring på koliktilfældet på nogle af prøverne, målingerne, værdierne eller i Cassiopeias fodring eller vaner.

Sådan noget sker bare, siger de. Men jeg vil gerne at vi forebygger på alle måder her på Baunehøj. Derfor ser i også skiltene jeg har sat op med at hestene kun må fodres med gulerødder og æbler. Det er er også for at forebygge, at der ikke er en der kommer i god tro og får givet en hest en godbid af en eller andet art, som den måske ikke kan tåle.

Jeg skal også tale med dyrlægerne hernede, når vi nærmer os.

Jeg oplyser nærmere, når vi kommer tæt på at det bliver aktuelt.

 

Nøgler til privatsadelrummet.

Mangler du nøgle til sadelrummet, så kontakt Kirstin på kms@kirstin.dk

Sadelrummet skal være lukket og låst! Også i dagtimerne.

Foderplaner

Jeg laver altid en overordnet foderanalyse for hestene, men har nu fået mulighed for at gå lidt dybere ned i foderplanerne, og derfor vil jeg ændre lidt i nogle af hestenes foderplaner her i løbet af den næste tid. Nu er vi kommet godt i gang med det nye foder Performance Pellets fra Danish Agro, og det er tid til at evaluere og evt. supplere, med nogle af de andre muligheder der er.

Kom gerne med input om hvordan din hest fungerer. Og hvis du præcist ved hvad din hest vejer, så skriv det til mig. Jeg har en nogenlunde ide om det.

Hvis du selv har valgt at fodre din hest, kan du også kontakte mig, og jeg kan se om jeg kan tilbyde dig en bedre og billigere løsning til din hest. Jeg har mulighed for at sammenligne foderprodukterne.

Al henvendelse vedr. foder og rutiner skal fortsat ske til Kirstin. Helst på mail: kms@kirstin.dk. Ellers på tavlerne til stald eller fold i foderrummet.

I ønskes alle en fortsat god sommer ??